RESTAURACJA PAŁACU PAWŁOWICE

Pałac Pawłowice mieści się z dala od miejskiego zgiełku, w malowniczym i historycznym otoczeniu. Zlokalizowana w jego zabytkowych i stylowych XVIII-wiecznych wnętrzach restauracja to miejsce dogodne dla organizacji eventów i przyjęć, ze wspaniałym kompleksem plenerowym. W przyziemiu znajduje się sala regionalna z zabytkowym sprzętem kuchennym i piecem chlebowym.
Restauracja słynie z dań kuchni polskiej i międzynarodowej, które opracowywane są na bazie wyłącznie naturalnych składników, z wykorzystaniem produktów sezonowych. W karcie można znaleźć wiele dań regionalnych, w tym m.in. roladę śląską, gruszkę pieczoną z regionalnym miodem, czy prawdziwy, certyfikowany Kołocz Śląski.
Wśród trunków na pierwszym planie polecane są Wina Godyla z Pałacowej Winnicy. Dostawcą pieczywa oraz ciast jest Piekarnia-Cukiernia GODYLA.
Restauracja znajduje się w przeszklonej sali obok tarasu i czynna jest codziennie. Oferuje dania na wynos oraz organizację imprez i uroczystości, po których zanocować można w pokojach w części hotelowej Pałacu dysponującego strefą SPA, gdzie można się zrelaksować i zadbać o harmonię ciała i ducha. Hotel oferuje różnego rodzaju pakiety pobytowe. Istnieje także możliwość zwiedzania pałacowej winnicy połączonego z degustacją.