NAD STAWEM

NAD STAWEM - fot. Zofia Gnat Niebieskie Migdały

Restauracja Nad Stawem w Bogacicy jest częścią dużego terenu rekreacyjnego z kompleksem grillowym położnym nad stawem. Miejsce to znane jest z pysznej kuchni tradycyjnej okraszonej śląskim i bawarskim smaczkiem.
Restauracja specjalizuje się w tradycyjnej kuchni śląskiej, ale również w golonkach i „wieczorach bawarskich”. Wśród wielu propozycji wyróżnia się pstrąg pani Müller, przygotowywany według przepisu sprzed stu lat!
Z regionaliów zamówić tu można m.in.: kartoffelsalat, pierś z kaczki z kluseczkami i modro kapustą, czy tradycyjny Kołocz Śląski.Tereny wokół restauracji, z uwagi na funkcjonalnie zaaranżowany 3-hektarowy park, z uroczą altaną stojącą nad brzegiem stawu, do której prowadzi drewniany taras świetnie nadają się do organizacji imprez plenerowych nawet do 2000 osób.
Kompleks nadaje się również do rekreacji w gronie rodzinnym. Można tu spacerować lub popływać wokół wyspy i pod romantycznym mostkiem na rowerkach wodnych, a wędkarze mogą „zasadzić się z kijem” na szczupaka, karpia, okonia czy leszcza.
Restauracja, zlokalizowana 9 km od Kluczborka świadczy także usługi cateringowe, obsługuje wszelkiego rodzaju przyjęcia okolicznościowe takie jak bankiety, grill party, przyjęcia weselne, szkolenia i konferencje. Ponadto, ten ogromny kompleks dysponuje komfortowymi pokojami noclegowymi.
 


Source URL: https://visitopolskie.pl/strona/planuj/1041-nad-stawem