BISTRO DZIK I KARP

Niebanalne, tradycyjne, regionalne dania z lokalnych produktów, sezonowa kuchnia oraz najlepsze regionalne wino znajdziecie w Bistro Dzik i Karp w Tułowicach. Hitem wśród dań karpiowych okazały się Faworki z karpia, które goszczą w menu już od 5 lat. W nowej odsłonie menu znajdą Państwo również zraz z dzika z suszoną śliwką i kiełbasą z dzika, gulasz z dziczyzny z grzybami leśnymi podany z tradycyjnymi kluskami śląskimi. Na niedzielny opolski obiad nie zabraknie rosołu z kładzionymi kluskami, opolskiej rolady wołowej na modrej kapuście i klusek śląskich polanych ciemnym sosem oraz tradycyjnego śląskiego żuru na maślance w wersji z kiełbasą z dzika.
Dla wegan w menu znajdują się również wersje bezmięsne, tj. zielone kluchy czyli kluski śląskie ze świeżym ziołowym pesto lub panierowane boczniaki z pieczonymi warzywami, purée ziemniaczanym z masełkiem ziołowym. Pizza z wędzonym karpiem lub z dziczyzną – te dania na pewno Państwo zapamiętają.

Ponadto, lokal serwuje kraftowe piwa z czterech lokalnych browarów, tj.: Browar w Cieniu, Browar Książęcy Nysa, Browar Racibórz, Namysłów. Ponadto w swojej ofercie ma bogaty wybór naleśników, wyśmienite desery, które skuszą każdego.

Lokal jest przyjazny dzieciom, posiada darmowe Wi-Fi, przytulne wnętrza, klimatyzację, relaksujący ogródek oraz darmowe miejsca parkingowe. Do restauracji można wprowadzać zwierzęta. Bistro Dzik i Karp świadczy usługi dostawy oraz umożliwia odbiór dań na wynos. Oferuje także możliwość zamówienia profesjonalnego serwisu cateringowego oraz zorganizowania prywatnych uroczystości w restauracji.