RESTAURACJA ANTEK
Śląsk to spotkania i rodzinne biesiadowanie. Wspólne okolicznościowe posiłki połączone z zabawą są silnie zakorzenione w tradycji i chętnie kultywowane do dziś. W jadłospisie mieszkańców Śląska Opolskiego – obok innych regionalnych potraw podawanych na stoły – ważne miejsce zajmują desery, wśród których królują ciasta, kołocze, szpajzy i torty. Wiedzą o tym właściciele restauracji Antek, prowadzonej przez rodzinną firmę z tradycjami. Dla swoich gości mają specjalne wyroby z własnej cukierni i piekarni, dzięki czemu na biesiadnych stołach w Antku z daniami tradycyjnej kuchni śląskiej sąsiadują wspaniałe torty.
Restauracja, usytuowana w centrum wsi, przy głównej ulicy, tam, gdzie przed laty stały dawne karczmy, równie chętnie gości w swoich progach okolicznych mieszkańców, jak i osoby zatrzymujące się tu na przerwę w podróży. Tradycyjny budynek po rozbudowie i modernizacji nabrał nowoczesnego wyglądu i został rozbudowany o część noclegową z komfortowymi pokojami, kolejne sale biesiadne, a także cukiernię Jaglo, oferującą szeroką gamę wyrobów cukierniczych opartych na własnych recepturach, na bazie najwyższej jakości surowców naturalnych.
Restauracja Antek to tradycyjna kuchnia i swojska atmosfera rodzinnej firmy prowadzonej od czterech pokoleń, od początku wierna regionalnej kuchni śląskiej.
Restauracja wraz z Hotelem „Antek” i cukiernią „Jaglo” zlokalizowana jest w Źlinicach przy ul. Krapkowickiej 19. W odległości 6km znajduje się zjazd z autostrady A4, a miasto Opole – 7km. Lokal jest znanym miejscem imprez rodzinnych i okolicznościowych, a jego kuchnią mającą prawdziwie „śląską duszę” zachwycają się zarówno miejscowi, jak i liczni podróżni. Restauracja posiada ogródek letni, czynna jest 7 dni w tygodniu, świadczy także usługi cateringowe oraz umożliwia zamawianie pakietów upominkowych, tworzonych z pasją i sercem przez kucharzy i cukierników, którzy w oparciu o tradycyjne receptury przywołują smaki i zapachy rodzinnego domu.